tisdag 11 oktober 2011

Mandel....plätt? Pannkaka?




3 eko ägg, 2 dl mandelmjöl, 2 dl grädde, vaniljpulver. Blanda och stek! 5 kolisar per pannkakaplätt.

Jag tyckte inte om smaken alls. Några tuggor gick ner med hjälp av smör och wästgöta. Det är någonting med att försöka omvandla sockerrecept till LCHF, det blir inte bra! Mandelplätten smakade knappast som vetemjölsplättar man fick hos farmor när man liten. LCHFglass kommer aldrig smaka som BenandJerry. Vi kan göra hur mycket oopsiebröd som helst, men det kommer aldrig smaka som en pågenlimpa.

Jag tror att det blir bäst om man inser att det livet är bakom sig. Alla har valt att äta LCHF av en eller  flera anledningar. Att försöka ha kvar det gamla kolhydratätande livet, tja då kan man lika bra äta det man är sugen på. Inte varje dag, men någon dag då och då.

Nu ska jag och dogsen till skogen för att spåra! Blodspår med viltben blir det. Hundarna blir helt tömda innanför skallbenet efter ett spår. Trötta hundar = lyckliga hundar = glad fenix

1 kommentar:

  1. http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/kokospannkakor-plattar-lchf/

    Bytte ut all mjölk mot grädde. Fick en stor sats som räckte i flera dagar och som faktiskt smakade pannkakor. Trots kokosmjölet. Och jag har testat otaliga på LCHF-pannkakor. Dock var det ganska bra att substituten smakade "mindre bra". För gud vilken mersmak de här pannkakorna gav!! Man ville bara ösa på jordgubbssylt liksom :P. Så jag håller med dig; hellre kolhydratrikt och väldigt sällan än ett substitut som man antingen överäter eftersom det är LCHF och smakar som the real deal eller bara tycker är halvgott.

    SvaraRadera

Fritt fram att säga vad Du tycker! ☺